over liek

 

Onder de naam liek in vorm verbeeld ik sinds 2007 ideeën, idealen, dromen, passies, missies, visies en talenten van mensen en organisaties. Op deze website zie je een greep uit mijn werk door alle jaren heen.

Ik speel met lijnen, vlakken en kleuren zodat er tekeningen en symbolen ontstaan. Samen met typografie vertellen zij een verhaal. Je ziet het terug op papier en web en sinds 2014 onder het label made by liek ook in grafiek. Ik ontwerp onder andere logo’s, illustraties, kaarten, posters, boeken en websites.

Voor mijn werk maak ik gebruik van hedendaagse technieken en oude ambachten: in het atelier staan naast de computer ook een litho- en een etspers. Dat bezielt en bestuift elkaar. En het doet een beroep op hoofd, hart en handen wat zorgt voor veel dynamiek en -letterlijke- warmte.

pingpongen

Ik voel me verbonden met projecten die bijdragen aan het welzijn van mens, dier en milieu en die balans brengen in de deining van deze tijd. Die gaan over creatie. Iets maken, onder je handen zien groeien. Op een persoonlijke manier, in samenwerking én resultaat. Dat is waar ik ten diepste in geloof en wat ik telkens weer met liefde doe. Daarom kom ik vaak uit bij onderwijs, voeding, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, kunst en (multi)cultuur.

Mijn werk is helder, kleurrijk en/of slechts zwart, bezit de kracht van eenvoud en is altijd oprecht. Ik streef naar een glimlach op gezichten, naar momenten van herkenning, verwondering en nieuwsgierigheid. Het werk moet mooi zijn in zijn eigenheid ook al schuurt het soms, is het rafelig of onvolmaakt zoals het leven zelf. Daar zit eveneens schoonheid die mensen kan raken. Ook dát geeft balans.

Als eenpitter heb ik veel contact met andere professionals zoals fotografen, tekstschrijvers, webbouwers, drukkers en binders maar ook met andere vormgevers, grafici en kunstenaars. Samenwerken is leuk en inspirerend. Het brengt je vaak minstens twee stappen verder. Samenwerken doe ik ook met opdrachtgevers. Ik hou ervan om creatieve voorzetten te geven en net zo lang te pingpongen tot het resultaat goed is, tot het klopt.

Zo stuur ik samen met anderen verhalen de wereld in die belangrijk zijn om verteld en verbeeld te worden. Bevlogenheid zichtbaar maken. Dat is mijn vak.